SZENT MÁTÉ ALAPÍTVÁNY HÍREI

Tisztelt Kóka Lakosok!

Dicsértessék a Jézus Krisztus! ☺

A templomi hírlevél tartalmát tekintve egy olyan információra figyeltem fel, amely egyrészt szomorúsággal töltött el, másrészt cselekvésre és jelen tájékoztató levél megírására ösztönzött. Számomra elkeserítő, hogy a miseszándékok tekintetében többször előfordult és egyre gyakrabban fordul elő, hogy arra a kevés misére sincs szándék beírva, ami már csak heti 4 alkalommal kerül megtartásra. Községünkben úgy tűnik sajnálatos módon nincs annyi római katolikus ember, hogy megújult templomunk miséit elhunyt, vagy élő tagjaiért történő imaszándékkal tudná feltölteni.

Emberek!! Mindenkinek szüksége van Isten gondviselő szeretetére és irgalmára (vallási hovatartozástól függetlenül) már a földi életünk folyamán is, de annak, akinek már nincs lehetősége változni, mert a földi élet számára véget ért, annak felmérhetetlen és megfizethetetlen haszna van/lehet egy érte mondott misének. Nem vagyok teológus, gyarló ember vagyok, aki hisz Isten létezésében és szeretetében, de abban is -Mennyei Atyánk végtelen irgalmasságát is figyelemben tartva-, hogy a hozzátartozóinkért, ismerőseinkért, magunkért felajánlott szentmise értékét nem lehet a kifizetésre kerülő összeghez mérni. A Szent Máté Alapítvány Kóka civil szervezet elnökeként úgy gondolom/hiszem, hogy az alapítvány egyik „legjobb befektetése” lesz, ha a kókai lakosokért imaszándékot mondat azokban az esetekben, amikor nincs egyébként a misére bejegyzés. Mivel arra nincs anyagi fedezetünk, illetve nem célszerű, hogy egyénenként nevezzük meg azokat a személyeket, akikért a mise felajánlása történik, ezért az alapítvány az egy utcába lakó vagy lakott személyekért (betűsorrendben) jegyeztet elő misét. Ezt mindaddig folytatni kívánjuk, ameddig csak lehetséges, vagy leginkább addig, amíg már újabb miseidőpontra lenne szükség minden héten ahhoz, hogy egyedüli szándékként szerepelhessen az éppen adott utca neve ☺. Nagyon hasznos lenne, ha a Szent Máté Alapítvány által mondatott misén a megnevezett utca lakóiból is legalább néhányan részt vennének, illetve imádkoznának Mennyei Atyánkhoz, hogy legyen majd irgalmas mindenkihez, aki küzd a gonoszság és a bűn ellen.

A Mindenható Isten áldása segítse önöket szeretetben, békében, szükség nélkül, ugyanakkor becsületes és tartalmas (dolgos) életet élni!

 

Az alapítvány kuratóriuma nevében:

Sóti József (elnök)

Plébánia irodai nyitvatartása

Hétfő: -
Kedd: 16:00-17:40
Szerda: -
Csütörtök:  -
Péntek: -

 

Miserend

Kedd: 18:00 óra
Péntek: 18:00 óra
Szombat: 18:30 óra
Vasárnap:  11:00 óra

Elérhetőség

Kozsuch Zsolt Tel.: 06/30/434-9237

Szentmiséket továbbra is a sekrestyében lehet íratni.

Temetéssel kapcsolatos ügyintézés: Konczné Marika 06-30-422-7364
info@kokaiplebania.hu


2243 Kóka, Kossuth Lajos u. 63.

 
© 2024 Kókai Egyházközség honlapja