Templomi Hírlevél 2022. október 23. XXI. évf. 44. szám

Kókai Római Katolikus Plébánia és a
Szent Máté Alapítvány kiadványa
2243 Kóka, Kossuth Lajos u. 63. 
www.kokaiplebania.hu 
Kozsuch Zsolt Tel.: 06/30/434-9237
Konczné Marika Tel.: 06-30-422-7364


2022. október 23. Évközi 30. vasárnap XXI. évf. 44. szám


Zsoltár válasz: „A szegény felkiáltott az Istenhez, - és Isten meghallgatta őt.”


SZENTLECKE: 2 Tim 4, 6-8. 16-18
Aki hűségesen harcol hitéért, elnyeri az örök élet koronáját.

Szeretett Fiam! Az én véremet nemsokára kiontják áldozatul. Eltávozásom ideje közel van. A jó harcot megharcoltam, a pályát végigfutottam, a hitet megtartottam. Készen vár rám az igazság győzelmi koszorúja, amelyet az Úr, az igazságos Bíró megad nekem azon a napon. De nemcsak nekem, hanem mindenkinek, aki örömmel várja az ő eljövetelét. Első védekezésem alkalmával senki sem állt pártomra, mindenki cserbenhagyott. Ne számítson nekik bűnül! Ám az Úr mellém állt, és erőt öntött belém, hogy befejezzem az evangélium hirdetését, és tudomást szerezzen róla minden pogány. Így megmenekültem az oroszlán torkából. Sőt, az Úr ezután is megszabadít minden gonosz cselvetéstől, és átment mennyei országába. Dicsőség legyen neki mindörökké! Ámen.


EVANGÉLIUM: Lk 18, 9-14
Aki magát megalázza, azt dicsőségre emelik.

Abban az időben: Az elbizakodottaknak, akik magukat igaznak tartották, másokat pedig megvetettek, Jézus ezt a példabeszédet mondta: ,,Két ember fölment a templomba imádkozni, az egyik farizeus volt, a másik vámos. A farizeus megállt, és így imádkozott magában: »Istenem, hálát adok neked, hogy nem vagyok olyan, mint a többi ember, rabló, igazságtalan, házasságtörő, mint ez a vámos is. Kétszer böjtölök hetenként, és tizedet adok mindenből, amim van.« A vámos pedig távolabb állt meg, és a szemét sem merte az égre emelni, hanem a mellét verve így szólt: »Istenem, légy irgalmas nekem bűnösnek.« Mondom nektek, hogy ez megigazultan ment haza, amaz viszont nem. Mert mindazt, aki magát felmagasztalja, megalázzák, aki pedig megalázza magát, azt felmagasztalják.''



Szólj Uram, még hallja a Te szolgád!
 
Október 22. Szent II. János Pál pápa emléknapja. A rá való emlékezés kapcsán hálaadó imádságát olvashatja most itt, melynek minden gondolata aktuális lehet most a Mindenszentek közeledtével az Ön életében is!

"Uram, köszönöm Neked az ajándékba kapott éveket és évtizedeket. Köszönöm az életem minden eredményét, amivel megörvendeztettél és minden kudarcát, amivel a korlátaimra figyelmeztettél.

Köszönöm a családtagjaimat, akik elviselnek, akik mellettem állnak és szeretnek. Uram, kérlek, bocsásd meg, amit rosszul tettem, és amit elmulasztottam. Köszönöm, hogy Te nem mégy nyugdíjba, hanem ma is mindent megteszel az üdvösségemért.
Uram, adj nekem hálás szívet, hogy mindig észrevegyem: több okom van a hálára, mint a panaszra. Ments meg az irigységtől, elégedetlenségtől, nyugtalanságtól, a mindent-tudás látszatától és a mindent-jobban-tudás hazugságától, a gyanútól, hogy valaki mindig bántani akar. Ments meg a közönytől, a házsártos, barátságtalan viselkedéstől, az örökös zsörtölődéstől, a rút önzéstől, a mindent elborító keserűségtől és a hiábavalóság nyomasztó érzésétől.

Uram, adj erőt, hogy békésen hordjam az öregkor terheit, humorral fogadjam a feledékenységem jeleit, erőtlenségemet, érzékszerveim tompulását, testi-szellemi erőm hanyatlását.

Uram, adj bölcs szívet, hogy meg ne feledkezzem a végről itt, és a kezdetről odaát. Kérlek, adj kedvet a munkához, amit még elvégezhetek. Tégy hasznossá, hogy ne érezzem csak tehernek magamat és adj alázatot, hogy belássam, hogy egyre inkább másokra szorulok. Adj kedvet az imádsághoz, a Veled való beszélgetéshez. Adj világosságot, hogy jól lássam magam, és jól lássak másokat is. Adj jó kedvet és nyitottságot, hogy még mindig tudjak befogadni és adj szeretetet, hogy ne csak panaszkodjak mások hidegsége miatt, hanem árasszam a szereteted melegét.

Uram, maradj az, aki mindig is voltál: a megbocsátó Édesatyám. Ez indítson arra, hogy én is tudjak megbocsátani. Ne engedd, hogy valaha is fáradt legyek a köszönet-mondáshoz. Ne engedd, hogy valaha is abbahagyjam a dicséretedet. Tartsd meg és növeld a hitemet.
Szólj Uram, még hallja a Te szolgád!"
Forrás:Heti Lélekemelő
 

SZENTMISÉK  OKTÓBER 24– OKTÓBER 30–IG

25. Kedd 18:00

Szalontai János felesége Szabó Mária, valamint fiuk lelki üdvéért;

Szabóné Tóth Mária lelki üdvéért;

28. Péntek: 18:00

E hónapban elhunytjainkért;

29. Szombat: 18:30

Tóth Antal lelki üdvéért, halálának 2. évfordulójára;

Vér Józsefné Géringer Katalin halálának 30. napjára

30. Vasárnap 11:00

Hálából az elmúlt 70 évért;



Téli időszámítás kezdete: október 30. vasárnap hajnalban 3:00 órakor 2:00 órára kell visszaállítani az órát, ezt követően a szentmisék változatlan időpontban kezdődnek. 


Amint azt már hirdettük, Templomunk felszentelésének 200 éves évfordulója (1822. november 19.) alkalmából kiállítást tervezünk, melyhez bemutató anyagot (fotókat, képeslapokat) gyűjtünk templomunkról, plébániánkról. Szeretnénk kérni ebben a Kedves Hívek segítségét. Névvel, címmel és telefonszámmal ellátva leadható a sekrestyében, amit természetesen a kiállítás után mindenkinek visszaadunk.


Sírmegáldás október 31-én /hétfőn/ 14:00 órától lesz, melynek összege 3.000 Ft. A szentmisék után lehet jelezni a sekrestyében.


Templomunk november 01-től új időpontban, minden pénteken de. 11órától, 13óráig NYITVA VAN. Ez idő alatt bárki, aki úgy érzi, hogy testének és lelkének felüdítő, és gyógyító időtöltés lenne, Isten házában elidőzni, tegye meg!

Templomunk szabadon látogatható a fent jelzett időpontban.


Szeretettel hívjuk a Kedves Testvéreket november 05-én, egyházközségi kirándulásra, mely során a plébániáról indulva a kókai határba a Csíkverem partra fogunk elgyalogolni.

Gyülekező ¾ 9-től a plébánián, indulás 9:00 órakor.

Érkezés vissza a plébániára várhatóan 13:00 – 14:00 óra körül.


Elhunyt:

Varró Istvánné Szabó Mária volt kókai lakos

Adj Uram örök nyugodalmat neki!

Plébánia irodai nyitvatartása

Hétfő: -
Kedd: 16:00-17:40
Szerda: -
Csütörtök:  -
Péntek: -

 

Miserend

Kedd: 18:00 óra
Péntek: 18:00 óra
Szombat: 18:30 óra
Vasárnap:  11:00 óra

Elérhetőség

Kozsuch Zsolt Tel.: 06/30/434-9237

Szentmiséket továbbra is a sekrestyében lehet íratni.

Temetéssel kapcsolatos ügyintézés: Konczné Marika 06-30-422-7364
info@kokaiplebania.hu


2243 Kóka, Kossuth Lajos u. 63.

 
© 2024 Kókai Egyházközség honlapja