Házasság hete

Házasság hete

            Minden évben Valentin nap környékén tartják immár 21 országban a „Házasság hete” nevet viselő rendezvénysorozatot. Már több éve Magyarországon is megrendezik, hogy népszerűsítsék vele a házasság fontosságát.

            De mi is a házasság? - tehetnénk fel a kérdést. „A házasság Isten csodálatos ajándéka és gondoskodása az ember számára, amelyben a felek megtapasztalhatják a feltétel nélküli szeretet, a hűség és az őszinte megbocsátás értékét egy nekik rendelt, de nem tökéletes társon keresztül. A házasságban egy férfi és egy nő saját elhatározásából elkötelezi magát, hogy egymás bátorítására, segítésére és védelmére törekszik egész életében. Ilyen módon a házasság felelősségteljes, biztonságos és meghitt közösséget jelent számukra, és áldásul szolgál életük minden más területén is.”- írják a szervezőbizottság tagjai. Sokat talán nem is kell hozzátennünk ehhez. A házasság az, amely egy egész életre biztos hátteret ad egy ember életének. A házasság az ahol elfogadják, megbecsülik, ahol feltöltődhet, új erőt kaphat. Fontos ezt hangsúlyoznunk, hiszen mai világunkban egészen más kép alakult ki a házasságról. Viccek tömkelege jelenik meg napi szinten a médiában a házasság szörnyű voltáról, szenvedésekről, melyek ezzel együtt járnak, lemondásokról melyeket muszáj viselni. A mai ember számára sokszor csak ez a kép jelenik meg mikor házasságról van szó. Valami keserű, boldogtalan dolog, amelyet el kell viselni, mert ez a világ rendje. Sokan talán ezért is menekülnek a házasság elől és élnek csak párkapcsolatban. A házasság ennél sokkal több. Tagadhatatlan vannak benne nehézségek, lemondások, de ez a kevesebb. Inkább kell odafigyelni a pozitív értékekre, a jó dolgokra melyeket a házasság nyújtani tud az embernek. Fontos, hogy minden házaspár komoly tanúságot tegyen arról, hogy így élni igazi boldogság. A gyermekeket már kiskoruktól kell nevelni erre, példát mutatni nekik és erősíteni bennük a vágyat, hogy akarjanak házasságot kötni. A házasságnak megtartó ereje van. A kapcsolat amely létrejön a két ember között a legszorosabb, mely embert emberrel összeköthet. Fontos, hogy a felek ápolják ezt a kapcsolatot. Folyamatosan figyeljenek arra, hogy ne távolodjanak el egymástól, éreztessék egymással évek után is, hogy fontosak egymásnak és szükségük van a másikra. Nem csak a munkájára, a pénzére, hanem Őrá. Ebben a kapcsolatban mindkét félnek éreznie kell, hogy szükség van Rá, fontos a másik számára.

            A házasság nem valaminek a vége, hanem valaminek a kezdete, nem szabad célként kezelni, feladatként kell rátekinteni, mely minden nap izgalmas kihívásokra ösztönöz mindenkit. Bővebben a www.hazassaghete.hu oldalon olvashatunk a kezdeményezésről!

Plébánia irodai nyitvatartása

Hétfő: -
Kedd: 16:00-17:40
Szerda: -
Csütörtök:  -
Péntek: -

 

Miserend

Kedd: 18:00 óra
Péntek: 18:00 óra
Szombat: 18:30 óra
Vasárnap:  11:00 óra

Elérhetőség

Kozsuch Zsolt Tel.: 06/30/434-9237

Szentmiséket továbbra is a sekrestyében lehet íratni.

Temetéssel kapcsolatos ügyintézés: Konczné Marika 06-30-422-7364
info@kokaiplebania.hu


2243 Kóka, Kossuth Lajos u. 63.

 
© 2024 Kókai Egyházközség honlapja