Rendezvény megközelítés és parkolás.

Tömegközlekedési lehetőség:
Budapest-Nagykáta-Újszász-Szolnok vasútvonalon Sülysápig vonattal, onnan a 8.55-kor induló autóbusszal utazhatnak Kókára, melyről a Malomnál kell leszállni. Visszafelé Sülysápra 17.37-kor, illetve 19.37-kor indul autóbusz a Malomtól.
Gödöllőről 9.00 órakor indul menetrend szerinti busz Kókára, melyről a Községházánál kell leszállni. Gödöllő felé szombat délután már nincs busz.

Megközelítés közúton:
Kóka község közúton történő megközelítése több irányból is adott, annak leírását részletezni nem célszerű, mivel azt mindenki könnyedén megoldhatja térképek, illetve GPS készülékek, okos telefonos alkalmazások segítségével.

A településen belüli megközelítést az alábbi leírás, illetve térkép/ábra segíti:

 

Buszos megközelítés (9 fős személyszállítást meghaladó kapacitás felett):

Bármely irányból történik a településre megérkezés (Dózsa György út, Nagykátai út, Zsámboki út), a behajtás a Dózsa György útról nyíló Felsővásár téren keresztül valósulhat meg (FIGYELEM! A Felsővásár tér két párhuzamos műúttal rendelkezi, ezért busszal a 4. ponttal jelölt kereszteződésnél kell befordulni.)  A megengedett legnagyobb maximális sebességet táblával fogjuk jelezni, illetve számítsanak gyalogos forgalomra is a kijelölt útvonalon!

A behajtást követően, a rendezvény helyszínének közelében (Felsővásár tér, Pesti utca sarok) lehetőség van az utasokat leszállítani (AJÁNLOTT!!), majd az ott tartózkodó polgárőr utasítása szerint a busszal a kijelölt irányba haladva a műút bal oldalán -érkezési sorrendben, a lakossági kapukijárók figyelemben tartása mellett- egymás után lehet és kell parkolni.

Távozáskor a menetiránynak megfelelő továbbhaladással ismét a Dózsa György útra lehet kikanyarodni, ahonnan a település a kivezető utakon elhagyható.

Utasok felvétele vagy a busz gyalogos megközelítésével, vagy a leszállítási pont újbóli megközelítésével valósítható meg.

Személygépkocsival történő megközelítés (9 fős személyszállítási kapacitásig):

A térképen az útvonal jól láthatóan van jelölve a felügyelt parkolóig, amely a Legelő utcában található. A parkoló legfeljebb 500 méterre található a rendezvény fő helyszínétől.

Behajtás a Dózsa György útról nyíló Felsővásár téren keresztül valósulhat meg (FIGYELEM! A Felsővásár tér két párhuzamos műúttal rendelkezik, ezért a személygépkocsival történő megközelítést, a behajtást nem tiltó útszakaszon kell megvalósítani.) Egyenes haladást követően a rendezvény helyszíne (sportpálya) mögött rögtön jobbra kell fordulni egy földútra, majd egyenesen haladva, a Legelő utcát elérve balra kell fordulni. A Legelő utcáról (kb. 150 méter után) ismét egy földúton (balra tartva) lehet eljutni a parkolóba. A parkoló megtalálását táblák kihelyezésével igyekszünk segíteni.

Az eltávozáshoz kérjük használni azokat az útvonalakat, amelyeket a térképen jelöltünk. A könnyebb tájékozódás érdekében ezt „KIHAJTÁS” feliratú táblák kihelyezésével igyekszünk segíteni. 

A parkoló megközelítésekor és elhagyásakor különös figyelemmel legyenek a gyalogos forgalomra a sérülések elkerülése érdekében. A sebességet a megengedettnél jelentősen kevesebbre csökkentsék, hogy a szükséges manővereket pontosabban és gyorsabban végre tudják hajtani.


Regisztráció:

Az online regisztrációval bizonyos mértékű előre tervezhetőséget biztosítanak a számunkra, azonban a helyszíni „regisztrációnak” a pontosítás mellett több funkciója is van, amely nem csak nekünk, hanem Önöknek is előnyöket biztosít.

Regisztráció reggel 8 órától, a fő rendezvény helyszínen található „regisztrációs sátor”-ban valósulhat meg. A regisztráció folyamatos, azonban az ebéd tervezhetősége és az igény felmérése miatt csak a 11- óráig regisztrálóknak tudjuk garantálni az ingyen ebédet, míg a később regisztrálóknak ezt már csak a meglévő kapacitás erejéig tudjuk feltételesen biztosítani (zsíros kenyér mindenkinek igény szerint jut a regisztráció időpontjától függetlenül délután 15:45-ig).

A Regisztráció során átadunk Önnek

A gyermeket színes karszalaggal várjuk (látjuk el), mely a korosztályos programokra való rátalálást is segíti majd, illetve a szülő telefonszámát ráírva, biztosítja, hogy a szülők bátran külön engedhessék a gyermeküket a más helyszínen rendezett programokra is. Reméljük, így minden korosztály megtalálja a lelki feltöltődését.

Érdekességként, lehetőség lesz feliratkozni minden egyházi iskolába járó/járt személynek egy erre a célra létrehozott emlékkönyvbe.

A helyszínről:

Az előadások fedett helyen (rendezvény sátrak, megfelelő stabilitással) kerülnek megtartásra (kivéve a gyerekprogramok egy bizonyos része).

Jelentős mennyiségű ülőhellyel rendelkezünk, azonban a létszámtól függően előfordulhat, hogy az előadások közben nem mindenkinek jut hely, ezért a „mobil ülő alkalmatosságok” jól jöhetnek a rendezvény során.

A rendezvény fő helyszínén mobil WC-ket is elhelyezünk. A mobil WC-k mindegyike VIP szolgáltatású, azaz öblítési lehetőséggel is rendelkezik, azonban a víztartályok feltöltöttsége igényli a szükséges, viszont takarékos öblítést a használók részéről, hogy mindvégig megmaradjon a megfelelő higiénia, amelyet külön takarítással is igyekszünk fenntartani.

A másik két helyszínen is biztosított épületeken belüli WC-k használata, azonban előfordulhat kisebb sorban állás.

A WC-k helyéről a szervezők tudnak felvilágosítást adni.

A helyszínen egészségügyi szakszemélyzet lesz jelen, akik a rendezvényen résztvevők rendkívüli egészségügyi problémáiban lehetőségeikhez mérten ellátást, illetve a szükséges intézkedések megtételét biztosítják. (nem egészségügyi szűrést tartanak!)

 
A rendezvényen térítés nélkül, a készlet erejéig biztosított ételek:

A regisztrációs sátorban folyamatosan igényelhetően zsíros kenyeret, illetve ebéd után száraz süteményeket biztosítunk.

Ebédnél -„ebédjegy/kupon” ellenében- az étkező sátorban marhapörkölt tarhonyával várja, hogy átvegyék és megegyék.

Kérünk mindenkit, hogy folyadék tárolására és fogyasztására hozzon magával palackot, kulacsot, stb., mert minden résztvevőnek térítés nélküli hűtött (igény esetén nem hűtött) szódát, illetve ásványvizet biztosítunk. A rendezvény alatt a regisztrációs sátorban, illetve a plébánián a palackokat, kulacsokat újratöltjük, így a környezettudatosság, illetve környezetvédelem érdekében minimálisra tudjuk csökkenteni a kidobott műanyag szemét mennyiségét.  

Az ebéd hagyományos alapanyagokból és elkészítési móddal készül, azaz a különleges igényeket nem áll módunkban teljesíteni (különböző egészségügyi megkötésekből adódó igény).

A rendezvényen térítés ellenében igénybe vehető a „Büfé”, ahol kávét, üdítőt, fagyit lehet vásárolni.


Hulladék gyűjtés:

Tekintettel a nagy mennyiségű PET palackra, kérjük, hogy azokat a szelektív gyűjtésre biztosított sárga színű gyűjtő zsákokba, illetve a kifejezetten szelektív hulladék gyűjtésére szolgáló műanyag kukákba szíveskedjenek dobni!

Az összes többi, vegyes, illetve szennyezett (pl. az étel fogyasztásához felhasznált „kellékek”) hulladékot kérjük, hogy csak a fekete színű szemetes zsákokba dobják ki!


A rendezvény helyszínei közötti közlekedés:

A helyszínek közötti közlekedés/átjárás kizárólag gyalogosan történik (kerékpár és roller is használható a KRESZ szabályainak betartása mellett). A gyalogos forgalom elsődlegesen a járdán/járdákon valósítható meg, azonban amennyiben lehetőség van a biztonságos közlekedésre, a Pesti utca burkolt útfelülete is igénybe vehető a két helyszín közötti átjárásra. A Pesti utcára részleges jármű behajtási tilalom lesz érvényben, azonban kérjük legyenek figyelemmel a járműforgalomra, amely ugyan korlátozott sebességgel és változó intenzitással, viszont jelen lehet a gyalogos közlekedés közben is. Vigyázzunk egymásra, előzzük meg a baleseteket.


Gyóntatás:

11-15 óra között a nagysátor környékén és a templomban várjuk a gyóntatást vállaló atyákat és a híveket.


Elcsendesedés lehetőségei:

·        Szentségimádás Kindelmann Győzővel (író, a Szeretetláng mozgalom nemzetközi koordinátora)
·        Öröm útja – elmélkedés a feltámadás öröméről 14 állomáson keresztül
·        Zenés, gitáros szentségimádás kicsiknek és nagyoknak
·        Kórusok által vezetett szentségimádás—az egyházmegyéből bejelentkezett kórusok biztosítják az imádságos légkört

Babáknak, kisgyerekeseknek:

 A plébánia kápolnában várjuk az elfáradt piciket—altatási lehetőség, szoptatásra, tisztába tevésre alkalmas körülmények.

A szervezők lehetőségeikhez képest mindent megtesznek az Önök testi épségének megóvásáért és vagyoni biztonságukért, azonban a rendezvényen, a programokon mindenki saját döntéséből és felelősségére vesz részt, ezért bárminemű balesetért, a vendégeinket érő anyagi kárért a szervezők felelősséget nem vállalnak.

A rendezvény területén segítséget a „szervező” feliratot viselő személyektől, illetve a polgárőröktől kérhetnek.