Egyházközségi Hírek - 2022.02

EGYHÁZKÖZSÉGI HÍREK

Kedves Olvasók!

 

Március 02-án hamvazószerda, a nagyböjt kezdete. A nevét onnan kapta, hogy ezen a napon a szentmise keretében a pap hamuval keresztet rajzol a homlokunkra a bűnbánat jeleként.

Kókán hamvazószerdán 18:30 órakor lesz szentmise és hamvazás, aki ekkor nem tud eljönni, az március 05-én /szombaton/ és március 06-án /vasárnap/ is részesülhet a hamvazás
szertartásában. Ez a nap a 14 és 60 év közötti katolikusok számára szigorú böjti nap!!!

 

Március 06. Nagyböjt 1. vasárnapja.

 

Nagyböjtben:

  • Péntekenként keresztutat végzünk.

 

Krisztus hív!

Szeretettel hívunk és várunk mindenkit közösségeink nevében!

Hívjunk másokat is! A keresztútjárás ájtatosság és misztérium.

Krisztus élete,- szenvedése bennünk.

 

  • Szombatonként: Taize-i (TZ) imaóra a szentmise után.

 

  • Március 19-én ünnepli az egyház Szent József, Szűz Mária jegyesének ünnepét, ezért 20-án, vasárnap a szentmise után plébánosunk megáldja az apukákat, nagypapákat. Ilyen módon is megemlékezünk az apai méltóságról, erőt kérünk az apai hivatás megéléséhez. Szeretettel várunk rá minden édesapát és nagyapát!!!

 

Egyházközségi hozzájárulás

            Talán kevés jobban félreértelmezett dolga van egy plébánia életének, mint az egyházközségi hozzájárulás: hogy mi is az, miért fizetik és mire is fordítják. Az egyházközségi hozzájárulás (amit gyakran egyházi adónak vagy párbérnek neveznek), amellyel a hívő támogatja saját egyházi közössége (vagyis plébániája) működését. Mivel egy plébánia semmilyen rendszeres állami támogatást nem kap működéséhez, az egyházközségi hozzájárulás (a perselygyűjtéssel együtt) képezi azt az anyagi bázist, amely miatt a plébánia működni tud. A befizetett egyházközségi hozzájárulás teljes egészében a plébánia céljaira használjuk fel.             De mire is fordítódik az így befizetett összeg? Az egyik legnagyobb kiadás egy-egy plébánián az ingatlanok fenntartása. A közüzemi díjakat is ezen összeg felhasználásával tudjuk fizetni, hiszen a templom fűtése és a közösségi helyiségek villany-, víz- és gáz díjait.

Az egyházközségi hozzájárulást többféle módon lehet befizetni, mivel a vírushelyzet miatt 2020-tól munkatársaink nem járják a lakásokat. Így szeretettel kérjük plébániánk híveit, hogy az alább felsorolt módokon szíveskedjenek befizetni egyházközségi hozzájárulásukat, melynek összege: 2.500.- Ft/Fő/év /minden jövedelemmel rendelkező egyházközségi tag, hivatalosan a hozzájárulás az éves fizetés 1%-a, tehát 1/100 része. A 2.500 Ft összeg úgy lett meghatározva, hogy ne jelentsen nagy terhet a család számára, de természetesen bármilyen összeget szívesen elfogadunk/:

            Személyes befizetés: személyesen a sekrestyében lehet befizetni, illetve Bakos Jánosnál, Konczné Marikánál és Gyenesné Marikánál. A befizető minden esetben átvételi elismervényt kap a befizetett összegről.

            Csekkes befizetés: az újságos szekrényen található sárga csekken is be lehet fizetni.

            Banki átutalássalplébániánk bankszámlaszámára banki átutalással is be lehet fizetni. Ebben az esetben a közlemény rovatába be kell írni a befizető lakcímét, a tényt, hogy egyházközségi hozzájárulás, az évet, amelyre fizet, valamint azok nevét, akik számára a befizető mellett fizetni szeretne. Nagyon kérjük, hogy a lakcímre különleges módon is szíveskedjenek figyelni, mert a befizetéseket elsődlegesen a lakcím alapján tartjuk nyilván.

                        Név: Római Katolikus Plébánia Kóka

                        Bankszámla szám: 65200108-10002120

Banki átutalás esetén a befizető számára a bankszámlakivonat igazolja az összeg befizetését.

            Az elmaradt egyházi adót 3 évre visszamenőleg kell rendezni, szolgáltatások igénylésekor /esküvő, keresztelő, elsőáldozás, temetés, lelkipásztori ajánlás/, ill. adminisztrációs ügyek intézésekor.

Hálásan köszönünk minden adományt, amellyel hozzájárulnak plébániánk működéséhez!

 

 

Ajánlom figyelmükbe honlapunkat is: www.kokaiplebania.hu

                                                                                                                           

                                                             Gyenes Rafaelné

 

 

Plébánia irodai nyitvatartása

Hétfő: -
Kedd: 16:00-17:40
Szerda: -
Csütörtök:  -
Péntek: -

 

Miserend

Kedd: 18:00 óra
Péntek: 18:00 óra
Szombat: 18:30 óra
Vasárnap:  11:00 óra

Elérhetőség

Kozsuch Zsolt Tel.: 06/30/434-9237

Szentmiséket továbbra is a sekrestyében lehet íratni.

Temetéssel kapcsolatos ügyintézés: Konczné Marika 06-30-422-7364
info@kokaiplebania.hu


2243 Kóka, Kossuth Lajos u. 63.

 
© 2024 Kókai Egyházközség honlapja